Creation of stunning new warehouse office space.


Challenges

When an empty and tired building interior canvas was presented to us, our design creativity took over.
The challenge presented was to create a modern office workplace using cutting edge technology, yet retaining the warmth and character of the buildings urban industrial warehouse feel.

“Let’s peel back the aging interior and allow the natural building form and texture to become the hero.”

The use of vibrant yet complementary colours, with a funky twist of retro “pop” furniture would give the project its secondary layer of interest.

Natural light was a key request from the client. While planning the space to the client’s requirements it was evident that the enclosed spaces required for meetings and offices could not be located with a connection to natural light without compromising the overall flow of the office.

With only perimeter windows available along two walls of the building, the use of innovative natural light sources was a necessary ingredient in the overall design concept.


Outcomes

The use of solar tube technology allowed for not only the general work space, but the enclosed office’s and meeting rooms to have controllable natural light, while still complementing the industrial warehouse envelope.

Removing the ceiling and exposing the vaulted form of the roof led to the requirement of installing an additional roofing layer with insulation sandwiched in between to achieve temperature control measures. This also gave the space the desired open intent for the lighting to occupy and shine.

Using the latest technology with the natural materials and finishes palette, the fit out embraces the balance of a relaxing work place.


Client i2C Design & Management
Value $400K
Type mixed-use, interiors
Year 2013
Status Complete

137 Bridge Road, Glebe, NSW

Glebe, NSW

Photography: Blake Brockdorff, ArchiShot

All Projects Glebe Warehouse Office