QIC approached us at the start of 2016 to undergo an upgrade to the amenities across all four levels of Westpoint Shopping Centre – 10 in total.

 

They wanted to push the boundaries of the design to really create an amazing experience for their customers.

The amenities vary in size and layout on each level, so they would all come with their own advantages and challenges. Ultimately the goal was to have the design be consistent throughout the whole centre with a few special features in the large hero blocks.


Challenges

Several design features were highly bespoke, requiring specialty detailing that had no precedent to follow. In order to better develop these items, we created scale models allowing us to truly understand how these features would be constructed. This level of bespoke design required a real team effort between the builder, joiners, services consultants, i2C and various stakeholders at QIC to bring the design to life.


Outcomes

QIC were amazing to work with. They were always open to ideas and really wanted to push the boundaries of design to create better spaces for their people. Always being open to new ideas and encouraging the Project Team to rethink the stereotype of mall amenities. The outcome was exactly as the entire team had envisioned. It was a true ‘i2C’ project with it moving from ‘inspiration to completion’ in a seamless transition to create a series of spaces that are highly functional and beautifully crafted.


Client QIC
Value $2m
Type interiors
Year 2018
Status Complete
Builder Construction Control

17 Patrick St, Blacktown NSW 2148

Blacktown, NSW

Photography: Blake Brockdorff, ArchiShot

All Projects Westpoint Amenities