The Loft, Forest Hill Chase opens

i2C were appointed to provide architectural services and expertise for the redevelopment of Level Three at Forest Hill Chase into a lively dining precinct. It has been an exciting undertaking and pleasure contributing to the delivery of this impressive new food experience. The redevelopment brings a great range of dining and entertainment options to the local community.

The design and layout of the dining precinct is a fresh take on a piazza style setting. The existing typical shopfront was changed to enable the tenancy arrangement to extend into the mall area, making use of valuable retail space and enhancing the offering to customers.

The new central louvred ceiling feature on Level Three allows natural light from the existing barrel vault skylight through to the mall below. The new curved floor matches the line of ceiling above while the adjacent section of floor overhanging void houses part of a new interactive kids play area.

We are excited to be associated with 151 Property and Mainbrace on this milestone project and share their delivery of a premium first class and customer focused shopping centre dining precinct, amenities and parents’ room.  Thank you to Winim, MTRDC and Dovetail for your expertise and collaboration on this project.

Project Name: The Loft, Forest Hill Chase

Client: 151 Property and Mainbrace

Builder: Mainbrace

Location: Forest Hill, VIC

Status: Complete

Photography: Dansk Studios