Melbourne Central ELLA (Part 2)

After a long gestation period of about four years and numerous proposals, the design for ELLA Part 2 (former Comm Bank, then Hub site) was finally agreed based on a design by Therefore Studio in conjunction with i2C. Construction starting in early 2019.

This new food and culture precinct makes for a space to sit and relax whilst listing to music, catching up with friends and colleagues, working on your laptop or just generally taking in the ambience.  It links LaTrobe Street with the newly opened ELLA laneways, taking pressure off the overly congested entry to the railway station.

The media wall displays a mood inspired video, train timetables, a community noticeboard and free book swap.

Artwork on columns adds to the laneway environment

The wine shop looks great with their side entry in the shape of a bottle creating an interesting entrance.

Project: Melbourne Central ELLA (Part 2),

Client: GPT

Builder: Otto Construction

Location: Melbourne, VIC

Status: Complete